måndag 28 maj 2012

Potträning i sommar

Perfekta tiden att börja med potta och potträning är ju vår och sommar när luften är varm och man inte behöver lika mycket kläder längre. Man kan med fördel gå i endast trosor eller kalsonger och man ser snabbt om det händer en olycka. För den som inte gillar att torka kisspölar finns det även potträningsbyxor som klarar vätska utan att gå igenom. Man kan till och med rädda ett par byxor om det inte kommer alltför mycket på en gång. Jag vill gärna dela med mig av lite tips som kanske kan vara till hjälp för den som är laddad för att börja med potta.

Att börja med potta är väldigt individuellt och vilken tid som känns rätt för barn och förälder att börja. Allt stämmer ju självklart inte in på alla och man får ta till sig de tips som känns bra helt enkelt.

1. Att köpa en potta tidigt så barnet kan bekanta sig med den kan vara en bra grej så blir det inte som en ny inrättning i badrummet och att allt ska ske på en och samma gång. Man kan låta barnet sitta där med kläderna på och prova den lite då och då.

2. Tvinga aldrig barnet att sitta på pottan. Det är bättre att låta barnet sitta där en stund när man själv sitter på toaletten. Ha lite böcker bredvid och gör det till en trevlig plats att sitta på. En ny leksak som man kan kolla på när man sitter där kan öka intresset.

3. Erbjud pottan direkt på morgonen när barnet vaknat. Före och efter maten, dagsvila och vid ungefär samma tider varje dag för att få in en regelbunden rutin. Barnet börjar kanske även visa signaler på att behöva gå på pottan. Förälder känner ju ofta sina barns rutiner tex när barnet behöver bajsa. Fråga ofta om barnet behöver gå på pottan. Ska ni åka på semester, ta med pottan.

4. Låt barnet gå naken, med trosa/kalsong eller potträningsbyxor om man hellre vill det. Barnet lär sig också själv att det blir blött och förstår sambandet.

Hos Little Bloom har vi träningsbyxor från Imse Vimse och Muksut. Vill du läsa mer om olika typer av träningsbyxor finns det mer information här. Du kan även hitta den bekväma pottan från Beco som är tillverkad av pressade växtfibrer och är helt biologiskt nedbrytbar. Pottan Beco Potty finns i tre fina färger.

Lycka till!!

Träningsbyxa - FarmTräningsbyxa - Magic Dragon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar